İnşaat Mühendisi Olmak İçin Kaç Yıl Üniversite Okumak Gerekiyor?

İnşaat Mühendisi Olmak İçin Kaç Yıl Üniversite Okumak Gerekiyor?

İnsanoğlu barınma ihtiyacı olan varlıklardır. Bu yüzden kendilerine yaşam alanı oluşturmak zorundadırlar. İnsanlar milattan öncesi yıllardan günümüze kadar barınma amaçlı yapılar inşa etmişlerdir. Zamanla ihtiyaçlar doğrultusunda farklı yapılar inşa edilmeye başlanmıştır. Bu yapıların planlamasını yapan kişilere inşaat mühendisi unvanı verilmiştir. Zamanla bu kişilerin eğitimleri için okullar açılmıştır. İnşaat mühendisi olmak için kaç yıl üniversite okumak gerekiyor?

 İnşaat Mühendisi Olmak İçin Kaç Yıl Üniversite Okumak Gerekiyor?İnşaat Mühendisliği Bölümü Nedir?

Etrafımızda gördüğümüz her türlü hizmet ve endüstri yapılarının yapımı, projesi, denetimi ile ilgili eğitim verilmesidir. Bölüm İçin Gereken Nitelikler Nelerdir?

İnşaat mühendisliği bölümü okumak isteyenler için öncelikle sayısal bilgi gerekmektedir. Özellikle üniversiteye giriş sınavı için fizik bölümünde üstün başarılı olmak ile birlikte matematik, kimya ve biyoloji bölümlerinde başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca problem çözebilme, düzenli çalışma niteliklerine sahip olması gerekir.

 İnşaat Mühendisliği Bölümü Belli Başlı Dersler Nelerdir?

İlk yıl genellikle Matematik, Fizik, İngilizce, gibi temel dersler gösterilir. İkinci ve sonrası yıllar daha çok mesleğe yönelik alan dersleri gösterilir. Bunların bazıları: uygulamalı mekanik, teknik resim, akışkanlar mekaniği, malzeme davranışı, zorunlu staj dersleri.

 İnşaat Mühendisi Olabilmek İçin Kaç Yıl Okunmalıdır?

İnşaat mühendisliği bölümü genel olarak 4 yıldır; ancak bazı üniversitelerde isteğe bağlı veya zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfları bulunmaktadır. Bu yüzden 5 yıl eğitim veren üniversiteler de bulunmaktadır. Seçeceğiniz üniversitenin kaç yıl eğitim verdiğini ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzun özel koşullar bölümüne bakarak öğrenebilirsiniz.

 İnşaat Mühendisliği İş Alanları Nelerdir?

İnşaat mühendisliği bölümü mezunu olan kişilere ‘‘İnşaat Mühendisi’’ unvanı verilir. Mezun olan inşaat mühendisi kendi ofisini açarak ekibini oluşturabilir. Firmalardan iş alabilir. Ayrıca belediyelerde, inşaat firmalarında, Devlet Su İşleri, Bayındırlık ve İskan, Ulaştırma Bakanlığı ve benzeri yerlerde çalışabilirler.